Kpps 2008/4 Kamu Personel Alimi

Etiketler: , , , , , ,


Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla 24 Aralık 2008 – 5 Ocak 2009 tarihleri arasında adaylardan tercih alınacaktır.

ÖSYM'nin basın duyurusu aşağıdaki gibidir.

BASIN DUYURUSU

(17 Aralık 2008)



Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak için Adaylardan Tercih Alınması

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2008/4 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır.

Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılmış olan 2008-KPSS Lisans ve 21 Eylül 2008 tarihinde yapılmış olan 2008-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a girilmiş ve bu sınavların en az birinden ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekir.

Adaylar tercihlerini, 24 Aralık 2008 – 5 Ocak 2009 tarihleri arasında ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet sitesinde yayımlanacak olan Kılavuzda yer alan kurallara göre internet üzerinden kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

KPSS-2008/4 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Basınımıza saygıyla duyurulur.



Prof. Dr. A. Ünal YARIMAĞAN

Başkan



Bilgi İçin: ÖSYM

ilkogretimde Yeni Duzenlemeler

Etiketler: , , , , ,


Haber sitelerinde dolaşırken Milli Eğitim Bakanlığının İlköğretim Okullarında bir çok işleyişe yeni düzenleme getirdiğini okudum. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik
öngören yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak
yürürlüğe girmiş.

Yapılan değişikliklerin neler olduğunu Haber3.com sitesindeki bu yazıdan öğrenebilirsiniz!..